Näkökulmia

Ruoansulatuskanavan sairaudet yleistyvät: Tehokas ja potilasystävällinen diagnostiikka on entistäkin tärkeämpää

Ruoansulatuskanavan sairaudet ja tulehdukselliset suolistosairaudet (IBD) ovat yleistyneet länsimaissa voimakkaasti. Kehitykselle löytyy syitä esimerkiksi ruokavaliosta, stressistä ja perimästä, mutta monen ruoansulatuskanavan sairauden ja toiminnallisen vatsavaivan alkusyy on yhä pimennossa.

Yhtä kaikki, ruoansulatuskanavan sairauksien varhainen havaitseminen on tärkeää, jotta vaikutus elämänlaatuun on mahdollisimman vähäinen ja hoidot voidaan kohdistaa oikein.

Tutustu tässä artikkelissa ratkaisuihin, jotka nopeuttavat ruoansulatuskanavan sairauksien kustannustehokasta tutkimusta potilasystävällisellä testaamisella, joka voi mullistaa hoitokäytäntöjä.

 

Tavoitteenamme on edistää lääketieteellistä tutkimusta, varhaista diagnosointia sekä ehkäistä vakavia sairauksia.”

 

Ruoansulatuskanavan sairaudet korostavat tehokkaan ja potilasystävällisen diagnostiikan tarvetta

Tulehduksellisten suolistosairauksien tutkiminen ja oikein kohdistettu hoito on olennaista niin yksilön, terveydenhuollon kuin yhteiskunnan kannalta. Kroonistuessaan ruoansulatuskanavan sairaudet aiheuttavat sairauspoissaoloja ja terveydenhuollon kuluja, samalla kun ne tekevät monen arjesta selviytymiskamppailua.

Varhaista diagnosointia ja tutkimista hankaloittaa terveydenhuollon äärimmäisen tiukat resurssit. Esimerkiksi Suomessa on huomattu, että sekä hoitohenkilökuntaa että määrärahoja on liian vähän. Tilanne tulee hankaloitumaan osaajapulan ja eläköitymisen myötä, vaikka potilasmäärät kasvavat.

Suuri ongelma on myös resurssien vääränlainen kohdennus. Monissa tapauksissa vatsaoireiden jatkotutkimuksissa kolonoskopia on ensisijainen hoitopolku. Tähystystä ei voi sanoa miellyttäväksi potilaan kannalta, ja moni jännittääkin toimenpidettä etukäteen. Gastroskopia ja kolonoskopia vaativat myös potilaalta valmistautumista, joka voi alkaa ruokavaliomuutosten myötä jopa viikkoa aiemmin.

Tähystysten resurssit ovat hyvin rajallisia, eikä endoskopia ole myöskään resurssi- ja kustannustehokkuuden kärjessä. Gastroskopia ja kolonoskopia hyödyntävät samaa henkilökuntaa ja laitteistoa, mikä voi johtaa ruuhkautumiseen ja pitkiin odotusaikoihin.

Mutta kuinka pitkiä jonotusaikoja ja tarpeettomia tähystyksiä voisi välttää? Biohitin pikatestit tarjoavat nopean ja helpon vaihtoehdon ensilinjan diagnosointiin, sillä ne kertovat tulokset noin 20 minuutissa.

Esimerkiksi GastroPanel®-testin avulla rajallisia endoskopiaresursseja voidaan kohdentaa heihin, jotka hyötyvät laajemmin endoskopiasta.

 

Pikatestien hyödyt ruoansulatuskanavan sairauksien varhaisessa diagnosoinnissa:

Potilasystävällisyys: Sormenpäästä verikokeena tai ulostenäytteenä otettavat testit ovat helppokäyttöisiä, ja potilaalle aiheutuva haitta on minimaalista.

Nopeus: Tulokset saadaan luettua nopeasti, keskimäärin 10-20 minuutissa.

Tarkkuus: Testien tarkkuus on todennettu lukuisissa tutkimuksissa.

Kustannustehokkuus: Ensilinjan työkaluna pikatestit auttavat kohdentamaan terveydenhuollon niukkoja resursseja ja vähentämään turhien endoskopioiden tarvetta.

Monipuolisuus: Soveltuvat lääkäri- ja terveyskeskusten käyttöön, ja ovat käytössä lukuisissa johtavissa laitoksissa.

 

Millaisia säästöjä GastroPanelin käyttäminen ensisijaisena tutkimusmenetelmänä voi tuoda?

→ Tutustu laskuriin GastroPanel®-sivustolla. 

 

Kustannustehokkaita ratkaisuja ruoansulatuskanavan sairauksien diagnostiikkaan

Tuotevalikoimamme kattaa laajan valikoiman pikatestejä, jotka ovat helppokäyttöisiä ja antavat tulokset nopeasti ja tarkasti. Testit ovat suunnattu lääketieteen ammattilaisille ja terveydenhuollon henkilökunnalle, ja ne soveltuvat vastaanotto- ja laboratoriokäyntien yhteyteen.

 

GastroPanel® Quick Test – mullistava ensilinjan työkalu 

GastroPanel® quick test on nopea ja äärimmäisen tarkka sormenpään verestä tehtävä testi,  jolla voidaan havaita Helicobacter pylori (H. Pylori) -infektio ja atrofinen gastriitti. Testi tarjoaa kattavan kuvan mahalaukun limakalvojen tilasta ja voi auttaa diagnosoimaan useita ylävatsavaivojen syitä, kuten dyspepsiaa, refluksitautia ja gastriittia.

  • Mittaa kolmea biomarkkeria (pepsinogeeni I, pepsinogeeni II, gastriini-17) sekä H. pylori IgG -vasta-aineita.
  • Tulokset ovat luettavissa 20 minuutissa.
  • Nopeuttaa lähetteen saamista jatkotutkimuksiin.
  • Ensilinjan työkaluna GastroPanel® auttaa välttämään turhia endoskopioita ja kohdentamaan terveydenhuollon resursseja paremmin.

→ Lue lisää innovatiivisen testin hyödyistä!

 

Katso videolta, kuinka GastroPanel® toimii

BIOHIT ColonView® quick test 

BIOHIT ColonView® quick test on tarkoitettu piilevän veren (FOB) havaitsemiseen ulostenäytteistä. Testi havaitsee sekä hemoglobiinin (Hb) että hemoglobiini/haptoglobiini – kompleksin (Hb/Hp), jotka ovat molemmat voivat olla suolistosyövän merkkejä.

  • Erinomainen työkalu paksu- ja peräsuolen syöpien sekä verta vuotavien suurien adenoomien seulontaan.
  • Helppokäyttöinen: Potilaat voivat ottaa näytteet kotona kätevän näytteenottosarjan avulla. Ruokavaliorajoituksia ei vaadita ennen testiä.
  • Nopea: Testi on yksivaiheinen pikatesti, jonka tulokset valmistuvat 15 minuutissa.
  • Kaksi testiä samalla testikasetilla: Samaa näytettä voidaan käyttää sekä Hb- että Hb/Hp-testeihin.

→ Tutustu BIOHIT ColonView® testiin! 

 

BIOHIT Celiac quick test -keliakiatesti

BIOHIT Celiac quick on kvalitatiivinen in vitro -testi, joka nopeuttaa keliakian diagnosointia. Sormenpäästä otettava testi havaitsee kudostransglutaminaasian vasta-aineet (tTG IgA/G/M) verinäytteestä. Testi vähentää virheellisten negatiivisten tulosten riskiä IgA-vasta-aineiden puutostapauksissa.

  • Testin avulla voidaan välttää endoskopiaa keliakian diagnosoinnissa, varsinkin lapsilla.
  • Nopea ja helppokäyttöinen, antaa tulokset 10 minuutissa.
  • Erittäin tarkka.

→ Tutustu BIOHIT Celiac testiin!

 

Mullistavaa diagnostiikkaa lääkäri- ja terveysasemille

Haluatko kuulla lisää kustannuksia säästävästä diagnostiikasta? Ota yhteyttä ja keskustele asiantuntijamme kanssa, kuinka ratkaisumme voivat tukea toimintaanne.

Autamme teitä:

  • Valitsemaan oikeat testit tarpeisiinne.
  • Kouluttamaan henkilökuntaasi testien käyttöön.
  • Vähentämään terveydenhuollon kustannuksia

 

Yhdessä voimme tehdä ruoansulatuskanavan sairauksien diagnosoinnista tehokkaampaa ja potilaille miellyttävämpää!

→ Ota yhteyttä! 

→ Lue seuraavaksi: Suolistosyövän seulonta vaatii paljon resursseja – GastroPanel® toimii työkaluna endoskopiaresurssien kohdentamisessa